Elitseriekollen: Masarna

Elitseriekollen fortsätter och nu är vi inne på det sjätte laget i årets elitserie. Idag är det dags för att gå igenom Masarnas lagbygge. Till Speedwaynyheter.se:s hjälp har vi Stefan Ericsson som är sportreporter på Dalarnas-Tidningar.

Din analys av Masarnas lagbygge?
– Precis som i fjol, så kommer Masarna till start med ett lag som bör vara tillräckligt starkt för att vara med i kampen om guldet. Tai Woffinden är Tai Woffinden och där behöver vi inte orda så mycket mer. Przemyslaw Pawliciki, GP-förare i år, är också oftast ett säkert kort. Kan sedan Linus Sundström upprepa sin fina fjolårssäsong och Antonio Lindbäck hitta den nivå som han kan och bör hålla, så blir naturligtvis Masarna svåra att tas med. Kim Nilsson är en jämn förare som har potential att ta ännu ett kliv.

– Frågetecknet för maslaget hittas på reservplats. Ska erkänna att jag har ganska dålig koll på nye Adrian Cyfer, men sportchefen Roger Uppgård har ju hittat rätt i djungeln av polska ”snittraketspotentiella” förare förut.
Sedan är det förstås kul att någon av klubbens egna, yngre förare får den sista reservplatsen. Värt att notera är förstås också att Joel Andersson och Artur Czaja finns kvar i mastruppen, men i första hand som back up-förare.

Hur ser du på de förändringar man gjort?
– Nu har det inte hänt så mycket i maslaget under vintern. Det gillar jag. Förarna borde rimligen vara revanschsugna efter den snöpliga semifinalförlusten mot Smederna i fjol. Av de mer etablerade förarna kan man sammanfatta det som hänt i mastruppen med ”Robert Lambert ut (Rospiggarna) och Adrian Cyfer in”. Lambert är en stor talang som jag gärna hade sett i masvästen i år… Ska bli spännande att se Cyfer. Om han inte blomstrar direkt, så bör han få några matcher på sig.

Vad ser du för för respektive nackdelar med Masarnas lagbygge?
– Fördelen är så klart den breda toppen. Det nya körschemat borde rimligen gynna Masarna eftersom fyra förare får köra nomineringsheat. Nackdelen är en svag reservuppsättning, åtminstone på förhand.

Vart tippar du Masarna säsongen 2018?
– Under normala förhållanden har Masarna ett lag som ska slåss om SM-guldet. Vi blev ju till och med blåsta på finalen här i Dalarna i fjol, så topp två vore förbaskat skoj. Men alla vet ju att det är mycket som ska klaffa för att gå hela vägen. Skador på fel förare vid fel tillfälle kan bli ödesdigert.

Stefan Ericssons startsjua för Masarna:
1. Tai Woffinden – 2,207
2. Linus Sundström – 1,859
3. Przemyslaw Pawlicki – 2,019
4. Kim Nilsson – 1,422
5. Antonio Lindbäck – 1,661
6. Adrian Cyfer – 0,525
7. Emil Millberg – 0,500
Totalt: 10,193.

Masarna 2018
Tai Woffinden – 2,207
Przemyslaw Pawlicki – 2,019
Linus Sundström – 1,859
Antonio Lindbäck – 1,661
Artur Czaja – 1,441
Kim Nilsson – 1,422
Joel Andersson – 1,156
Adrian Cyfer – 0,525
John Lindman – 0,500
Emil Millberg – 0,500
Robin Norman – 0,500
Jesper Persson Aspgren – 0,500
Andras Lindblom – 0,500
Alexander Liljekvist – 0,500

Nyförvärv
Adrian Cyfer, Örnarna
Alexander Liljekvist, Griparna

Förluster
Erik Andersson, ingen ny klubb
Robert Lambert, Rospiggarna

Tidigare elitseriekollar:
Vetlanda
Västervik
Rospiggarna
Eskilstuna Smederna
Kumla Indianerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.