SBP: Fogo Power tog andra raka segern

På fredagskvällen var det dags för den andra deltävlingen av tre, i årets upplaga av Speedway Best Pairs. Den förs deltävlingen, gick som bekant i Torun, Polen och när det var dags för den andra deltävlingen var man i samma land – men i annan stad – vilket var Rzeszow.

Den 395 meter långa banan i Rzeszow var sannerligen en utmaning för många förare, men det var några som hittade rätt inledningsvis – bland annat Jaroslaw Hampel för Fogo Power som stod för en mycket fin omkörning av Grzegorz Zengota på sista varvet i heat 3.

Med tre heat kvar av grundtävlingen, var det egentligen bara Starkom Racing Team med sina fyra poäng som var borträknade. I övrigt var det ett getingbo, med fem lag som slogs om de fyra platserna till finalheaten.

Med tre heat kvar av grundtävlingen var det Fogo Power i ledning med 15 poäng tätt därefter var Monster Energy Speedway Team med 15, Team Bauhaus med 13, ekantor.pl Team med 13 samt Trans MF Pro Race Team med 12. Därmed var det en rafflande avslutning om vilka lag som skulle ta sig vidare till semifinal.

Vidare till semifinal tog sig Fogo Power, Monster Energy Speedway Team, ekantor.pl samt Trans MF Pro Race Team. Därmed missade svensklaget, Team Bauhaus semifinal för andra gången på rak. Denna gång alltmer snöpligt dock – då man bara var två poäng bakom Trans MF Pro Race Team.

I den första semifinalen var det Fogo Power som ställdes mot Trans MF. Storfavoriterna Fogo Power, blev pressade när Andzejs Lebedevs stod för ett mycket fint heat och kammade hem tre poäng. Men man lyckades hålla ifrån, och avancera till final då Leon Madsen kom sist.

I den andra semifinalen, var det ekantor.pl Team mot Monster Energy som skulle slåss om platsen mot Fogo Power i finalen. I semifinalen, var det Zengota som kopplade greppet från start och Dudek lyckades ta sig upp som tvåa, efter ett olyckligt stopp för Holder. Det innebar att ekantor.pl och Fogo Power skulle drabba samman i finalen.

I finalen var det Fogo Power som flög iväg från start och gick mot segern. Ekantor.pl hade absolut ingenting att sätta emot och det innebar att Fogo Power, tog sin andra raka seger.

Fogo Power – 28
11. Jaroslaw Hampel – 14+2 (3,3,0,2’,2,2,2’)
12. Emil Sayfutdinov – 14 (0,1,3,3,3,1,3)
18. Jansuz Kolodziej – deltog ej

ekantor.pl Team – 24
9. Patryk Dudek – 10+2 (1’,2,0,3,3,2’,R)
10. Grzegorz Zengota – 14+3 (2,1’,2,2’,2’,3,1)
17. Piotr Protasiewicz – deltog ej

Trams MF Pro Race Team – 19
5. Martin Smolinski – 3+1 (0,2’,1)
6. Leon Madsen – 12 (3,3,3,0,3,0)
15. Andzejs Lebedevs – 4 (0,1,3)

Monster Energy Speedway Team – 18
3. Greg Hancock – 9+1 (2’,X,3,1,2,1)
4. Chris Holder – 9 (3,2,1,3,0,0)
14. Pawel Przedpelski – deltog ej

Team Bauhaus – 14
7. Andreas Jonsson – 7+2 (1’,2’,1’,2,1)
8. Jacob Thorssell – 7 (2,3,2,0,0)
16. Wiktor Lampart – deltog ej

Starkom Racing Team – 5
1. Edward Mazur – 1 (1,0,0)
2. Gleb Chugunov – 3 (0,1,1,1)
13. Hubert Legowik – 1 (0,1,0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.