Dackarna tog första bortasegern – fortsatt tungt för Masarna

Det är lika tungt för Masarna som det är lätt för Dackarna. På tisdagskvällen skulle Avestalaget försöka få stopp på blödningen hemma på Brovallen. Men det räckte inte hela vägen och Masarna fick se sig besegrade ännu en gång samtidigt som Dackarna fick till sin första vinst på bortaplan.
– Vi krigade på hårt och startade ganska bra hela tävlingen. Vi har varit starka även på bortaplan i år men har haft lite stolpe ut. Visserligen hade vi det i den här matchen också då jag blev felaktigt utesluten men denna gång var vi starka nog att vinna ändå, säger Oliver Berntzon till Speedwaynyheter.

Inledningsvis såg det ut som att vändningen på säsongen kanske skulle komma hemmalaget. Masarna körde bra och hade bland annat en ledning med fyra poäng efter fyra heat. Den ledningen krympte sedan till två innan Dackarna kunde gasa förbi efter bland annat en femetta i det sjunde heatet av Patryk Dudek/Oliver Berntzon och till i det tionde, då av Maciej Janowski/Pawel Przedpelski. I det elfte heatet blev Berntzon tveksamt utesluten i en kamp med hemmalagets Linus Sundström men det hjälpte inte Masarna.
– Det var en tät batalj mellan mig och Linus om ledningen, vi passerade varandra 2-3 gånger men den sista gången fick Linus ett litet lyft och körde rakt på mig så jag for rakt in i luftsargen. Inga hard feelings mot Linus, sånt händer i speedway men ett totalt katastrofalt domslut som kostade mig en väldigt bra kväll, säger Berntzon.

Masarna – 41
1. Kim Nilsson – 7+1 (2,1,1,2,1’)
2. Antonio Lindbäck – 2 (2,R, 0, 0)
3. Tai Woffinden – 10 (3,3,1,2,1’)
4. Linus Sundström – 10+1 (2’,0,3,3,2)
5. Przemyslaw Pawlicki – 7 (2,2,1,0,2)
6. Adrian Cyfer – 4+1 (3,1’,0)
7. Emil Millberg – 1 (1,0,0)

Dackarna – 49
1. Greg Hancock – 13+1 (3,1’,3,3,3)
2. Hans Andersen – 6 (1,2,1,2,0)
3. Oliver Berntzon – 5 (1,3,FX,1)
4. Patryk Dudek – 6+1 (R,3,2’1,0)
5. Maciej Janowski – 14 (3,2,3,3,3)
6. Pawel Przedpelski – 5+1 (2,1,2’)
7. Joel Kling – 0 (0,0,0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.