Oavgjort i Eskilstuna – bonuspoängen till Lejonen

Lejonen svarade åter för en kanonmatch mot de regerande svenska mästarna Eskilstuna Smederna. Matchen slutade 45-45 vilket gjorde att Gislavedsgänget även fick bonuspoängen tack vare segern på hemmaovalen förra veckan.
– Vi är ett bra lag! I början på säsongen hade vi lite otur och det hände mycket konstiga saker men nu har det vänt och vi visar vad vi kan, säger en nöjd lejonlagledare Anders Fröjd till Speedwaynyheter.

Gästerna fick en smakstart på matchen och tog en femetta i första heatet. Direkt efter kontrade Smederna och kvitterade till 6-6. Sedan följdes lagen åt och även om det inte var speciellt spännande och rolig speedway på banan så var poängställningen nervkittlande.

Med tanke på att Lejonen fick köra riders replacement för Maksym Drabik med kort varsel och att de saknade Piotr Pawlicki så var det riktigt starkt av gästerna att stå emot så pass bra mot Smederna som fram till tisdagskvällen inte tappat någon poäng hemma i Eskilstuna.
– Vi har ett system med våra toppförare. De turas om att stå över matcher och det var bestämt sedan länge att Piotr skulle avstå den här, förklarar Fröjd.

Hans lejon var faktiskt närmast segern. Inför nomineringsheaten hade de en leding med två poäng. Smederna som är erkänt starka på slutet kunde dock ta sig ikapp och det blev till slut oavgjort tack vare att Niels-Kristian Iversen tog sig förbi Jaroslaw Hampel i det sista heatet. Smedernas Mikkel Michelsen uppvaktade Hampel ordentligt för att få till en seger och ett skiljeheat om bonuspoängen men polacken visade rutin och höll Michelsen bakom sig.
– Chris Holder ska verkligen ha beröm för hans insats. Jaroslaw Hampel har också betytt otroligt mycket för oss sedan han kom in i laget han är världens bästa lagkapten, säger Fröjd.

Eskilstuna Smederna – 45
1. Fredrik Lindgren – 10 (0,3,2,3,2)
2. Krzysztof Buczkowski – 5 (1,3,0,1)
3. Michael Jepsen Jensen – 5 (0,2,3,0)
4. Mikkel Michelsen – 7+1 (2,1’,1,2,1)
5. Niels-Kristian Iversen – 8+1 (3,0,1’,1,3)
6. Pontus Aspgren – 7+1 (3,1,2,1’)
7. Linus Eklöf – 3+1 (2’,1,0)

Lejonen – 45
1. Jaroslaw Hampel 11+1 (2’,3,1,3,2)
2. Maksym Drabik – R/R
3. Chris Holder – 16 (3,2,3,3,2,3)
4. Kacper Woryna 9+2 (3,1,2,1’,2’,0)
5. Rohan Tungate – 3 (M,0,3,0,0)
6. Mathias Thörnblom – 1 (0,0,1,R)
7. Timo Lahti – 5 (1,2,0,2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.