Otäck krasch när Smederna gick till semifinal

Samtidigt som Eskilstuna Smederna körde sig till semifinal var olyckan framme när Indianernas Ludvig Lindgren och Anders Thomsen krokade i varandra direkt efter målgång. Den sistnämnda kraschade och var enligt uppgift medvetslös en tid direkt efter olyckan. Matchen kunde till slut köras klart och Eskilstuna Smederna vann komfortabelt med 55-35.

I det elfte heatet var olyckan framme när Thomsen och Ludvig Lindgren krokade i varandra. Dansken slogs medvetslös och stämningen var under en kort tid ganska kaotisk innan personal på plats fick kontroll på läget. Indianföraren fick efter en stund tillbaka medvetandet. Det tog sedan märkbart lång tid innan ambulans kom till platsen för att hjälpa eventsjukvårdaren som fanns på arenan. Då matchen redan var avgjord hade bilarna börjat strömma ut från anläggningen och ambulansen hade svårt att ta sig fram.

Tidigare under kvällen hade en annan Indianförare fått avbryta matchen på grund av skada. Piotr Protasiewicz kraschade i både sitt första och andra heat för kvällen. Andra gången var han i ledning och olyckan resulterade i en rejäl lårkaka.

Dessa skador och krascher blev som ett blött täcke över matchen som annars bjöd på en hel del bra speedway. I det sjätte heatet fick hemmapubliken jubla lite extra när Krszystof Buczkowski hade en tuff kamp med Tai Woffinden som polacken gick vinnande ut efter strålande körning. Smederna kunde ta tillvara på sitt fina utgångsläge efter segern i Kumla och semifinalplatsen var aldrig hotad.

Seriesegrarna Dackarna valde Västervik som semifinalmotståndare vilket betyder att Rospiggarna får möta Smederna. Den första matchen körs i Eskilstuna nästa tisdag.

Eskilstuna Smederna – 55
1. Fredrik Lindgren – 4+1 (3,0,1’,N)
2. Mikkel Michelsen – 10 (0,3,3,1,3)
3. Michael Jepsen Jensen – 9+2 (3,1,1’,3,1’)
4. Krzysztof Buczkowski – 11+2 (2’,3,2,2’,2)
5. Niels-Kristian Iversen – 10+2 (2,2,3,1’,2’)
6. Linus Eklöf – 2+2 (0,1’,1’)
7. Pontus Aspgren – 9+1 (3,2’,2,2)

Kumla Indianerna – 35
1. Tai Woffinden – 11+1 (1’,2,3,2,0,3)
2. Ludvig Lindgren – 4 (2,0,0,1)
3. Anders Thomsen – 2+1 (1,1’,0,N)
4. Piotr Protasiewicz – 0 (FX,FX,N,N)
5. Kenneth Bjerre – 14 (3,2,3,3,3,0)
6. Victor Palovaara – 3 (2,1,0,0)
7. Christoffer Selvin – 1+1 (1’,0,0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.