Justeringar av regler i BAUHAUS-ligan

BAUHAUS-ligan justerar reglerna inför den kommande säsongen. Det för att kunna anpassa sig till situationen, på grund av den rådande pandemin. Elitspeedway Sverige (ESS) har ställt frågan till Svemo om att få utöka trupperna från åtta till nio förare (över 0,500 i snitt). Samt att det ska vara möjligt med ett extra transferkort.

Det är något som nu förbundet, med nye grenchefen Mikael Karlsson accepterat. Transferfönstret kommer att stänga den 31 juli.

Vi vill stärka möjligheten för klubbarna att arbeta med sina lag under säsongen för att skapa de bästa sportsliga förutsättningarna för ligan. Vår arbetsgrupp för regelfrågor har haft en bra dialog med förbundets nya grenchef, Mikael Karlsson, som snabbt ställt sig bakom vårt behov. Med större trupper och större flexibilitet genom transferkorten minskar vi risken att någon klubb inte får ihop fullt lag till en match och skapar även utrymme för en mer flexibel hantering av kostnaden för laget, säger Mikael Holmstrand, ordförande i ESS till Elitspeedway.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.