Fredrik Lindgren: ”Jag hart jobbat på det i fyra år”

Fredrik Lindgren hade en bra start på årets GP-säsong, en fjärdeplats i fredagens tävling och en tredjeplats under söndagen gör att svensken nu ligger på en fjärdeplats i sammandraget.

Fredrik Lindgren har de senaste säsongerna haft fina resultat i GP-serien. De tre senaste åren har han tagit två brons. Fredrik berättar hur han upplevde helgens tävlingar.
– Jag är nöjd med utfallet. Det var väldigt tufft med tävling tre dagar i rad som det blev i och med att vi körde en halv tävling i lördags innan det bröts. Det var tufft för hela teamet. Jag fick med mig ett bra resultat från tävlingarna och det är jag glad över, säger Fredrik Lindgren.

En av Fredriks styrkor är att han ofta kommer tillbaka och får med sig ett bra resultat även om tävlingen börjar tufft.
– Det är någonting som jag har jobbat väldigt hårt med tillsammans med min mentala coach de fyra senaste åren. Jag tar ett heat i taget. Det gäller att vara i nuet, oavsett om det går bra eller dåligt så gäller det att fokusera på det som är nu och göra sitt bästa.

Jag upplever att det nya poängsystemet i GP passar dig bra hur ser du på det?

– Det har sina för och nackdelar. Just den här helgen passade det bra. Det är fortfarande viktigt att ta bra med poäng i grundtävlingen så att man får bättre val i semin och finalen. Det är svårt att säga vad som passar mig bäst.

I veckan väntar två matcher med Västervik för Fredrik. Den första körs under tisdagen då Indianerna kommer på besök.
– Jag tycker att vi har bra chanser att vinna morgondagens hemmamatch mot Indianerna. Det kommer bli en väldigt tuff match i Eskilstuna på torsdag. Men just nu fokuserar jag på morgondagens match.

Är det speciellt att köra mot din bror?
– Det är väldigt speciellt för mig. Det är mycket prestige. Det mötet vill man verkligen vinna avslutar, Fredrik Lindgren.
Adam Holman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.