Hemmalaget Dackarna vann torsdagens match, men förlorade bonuspoängen.

Dackarna vann hemma på Skrotfrag Arena mot Rospiggarna, även att lagledare Mikael Teurnberg fick arbeta och bekänna färg för att få ihop ett lag till denna torsdagsmatch.

Torsdagskvällen i Målilla var en vacker sensommarkväll med solsken, men även att kvällen bjöd på sol så blev starten av matchen mellan Dackarna och Rospiggarna försenad till kl.19.45 på grund av allt regn som kommit tidigare. Banpersonalen jobbade med att köra bort gammalt material och lägga på nytt och det gick i att genomföra tävlingen. Även att banan var lite tungkörd.

Bortalaget Rospiggarna kom till Målilla utan Patryk Dudek som hade andra åtaganden. Men även också utan Emil Sayfutdinov som flera gånger tackat nej. Men Dackarna hade det desto svårare med att i överhuvudtaget få ihop ett lag.

Dackarna fick under matchen köra Riders replacement för Frederik Jakobsen som kraschade i en match i Danmark i onsdags och drog på sig en axel ur led. Lagledare Teurnberg kontaktade då Patryk Wojdylo som då skulle ha gjort debut i Dackarna. Men även Wojdylo kraschade i Danmark och bröt ett finger. Så inte heller han kunde köra. Van Dyck fick också ersättas med lillebror Avon efter att ha blivit sjuk. Luke Becker och Tai Woffinden var redan innan borträknade för matchen.

Men i Dackarna fick vi även se en svensk come back, den stod Ricky Kling för. Även om det inte blev en lyckad sådan med 0 inkörda poäng. Men med lite mer träningsvarv så vet man aldrig vad 34 åringen kan hitta på.

Dackarna vann matchen med 48-42 och kampen om bonuspoängen slutade oavgjort och det krävdes då omkörningsheat för att bestämma var bonuspoängen skulle hamna. Rospiggarna vann den kampen i matchen efter att Kim Nilsson vunnit över Rasmus Jensen.

Dackarna 48 poäng

1. Maciej Janowski 10 poäng

2. Frederik Jakobsen (RR)

3. Jacob Thorssell 11+1 poäng

4. Rasmus Jensen 13+4 poäng

5. Jason Doyle 12 poäng

6. Ricky Kling 0 poäng

7. Avon van Dyck 2+1 poäng

Rospiggarna 42 poäng

1. Timo Lahti 5+1 poäng

2. Kai Huckenbeck 9 poäng

3. Adrian Miedzinski 5+2 poäng

4. Oleg Mihailov 4 poäng

5. Kim Nilsson 15+1

6. Daniel Henderson 4+2 poäng

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.