Smederna till final

Ikväll kördes returen mellan Rospiggarna och Eskilstuna Smederna. Rospiggarna vann det första mötet med 46-44 och hade en fördel i returen, om än liten, och vilken match det skulle bli.

Smederna skulle koppla ett grepp från start och fick in en 5-1:a redan i heat 1. Efter tre körda heat hade man kört ihop en ledning på 4 poäng och ledde med 11 mot 7. I det efterföljande fjärde heatet lyckas man ta ytterligare två poängs ledning genom duon Andzejs Lebedevs och Gleb Chugonov. I heat fem gick Smedernas Pontus Aspgren omkull och kunde tyvärr varken fullfölja heatet eller köra mer under matchen.

Efter sex körda heat hade Smederna utökat sin ledning till tio poäng, 23-13, men som alla vet kan det hända och svänga fort i speedway. I de efterföljande heaten är det lite spridda skurar, men Rospiggarna lyckas ta en 5-1:a i heat åtta och körde jämnt med Smederna i heat 9, en 3-3. Detta gjorde att inför den långa pausen hade Smedernas ledning krympt till åtta poäng. I heat tio kör Smedernas lagkapten, Michael Jepsen Jensen, tillsammans med Andzejs Lebedevs och tar ytterligare en 5-1:a.

I kvällens elfte heat skulle vi få se något så ovanligt som en 5-0:a till Rospiggarna. Detta efter att Smedernas Joel Kling åker på två-minutersregeln genom att dra tillbaka cykeln från tejpen då kopplingen gick sönder. Samtidigt som detta sker kör Smedernas andre förare i heatet, Johannes Stark in i tejpen och blir utesluten för touch tape. Detta resulterar i att Rospiggarnas Timo Lahti och Kim Nilsson får köra runt ovalen helt ensamma utan smedförare. Detta då Joel Kling, som är smedernas sjunde förare och reserv, redan var inplockad i heatet som ersättare för Pontus Aspgren. Då fanns ingen mer förare att sätta in när Johannes Stark åkte för en touch tape.

Repliken skulle dock komma fort och i efterföljande heat 12 tog Smederna kvällens fjärde 5-1:a och skulle ha en ledning på 11 poäng inför nomineringsheaten.

I det första nomineringsheatet nominerar Rospiggarna Anders Mellgren och Timo Lahti som sedan byts ut mot Kai Huckenbeck och Patryk Dudek. De ställdes mot Johannes Stark och Joel Kling för Smederna. Trots gedigna försök av Stark och Kling lyckas de inte rå på Dudek och Huckenbeck utan Rospiggarna får en stark 5-1:a i det tolfte heatet. De sista två heaten blir spännande men slutar båda två lika, 3-3. Detta gör att Smederna vinner kvällens drabbning med 48-42 och är därmed vidare till final.

I finalen får Smederna möta Dackarna. Finalerna körs nästa vecka på tisdag 5 oktober, och onsdag 6 oktober.

Eskilstuna Smederna – 48

 1. Michael Jepsen Jensen – 7+2 (2,2,0,3,0)
 2. Kacper Woryna – 11+1 (3,3,1,3,1)
 3. Gleb Chugonov – 9+1 (R,1,3,2,3)
 4. Andzejs Lebedevs – 11+1 (3,3,1,2,2)
 5. Pontus Aspgren – 5 (2,3,N,N,N)
 6. Johannes Stark – 3+2 (1,0,2,TT,1)
 7. Joel Kling – 2 (2,M,0)

Rospiggarna – 41

 1. Timo Lahti – 2+1 (0,0,N,2,0,N)
 2. Kai Huckenbeck – 7+1 (1,2,X,1,2,1)
 3. Adrian Miedzinski – 6+3 (1,1,2,F,2)
 4. Patryk Dudek – 14 (2,2,3,1,3,3)
 5. Kim Nilsson – 11 (3,TT,3,2,3,0)
 6. Anders Mellgren – 1 (R,1,0,N,N)
 7. Erik Gheorghe – 0 (R)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.