Vilket lag blir polska mästare 2022? Här kommer vårat tips!

Nästa säsong i Polen kommer vara mycket intressant. Många klubbar har en chans för guld och final. Och kampen om
varje plats i tabellen i PGE Ekstraliga blir tuff. I Polen kommer ett nytt format av slutspelet, liknande format som i Sverige. Efter 14 omgångar, väntar kvartsfinaler för lag lagen som placerar sig från först till sjätte plats, andra till femte och tredje till fjärde i tabellen. Sedan väntar två semifinaler och final.

Wroclaw
Senior: Artem Laguta, Tai Woffinden, Maciej Janowski, Gleb Chugunov
U24: Dan Bewley, Francis Gusts
U21: Bartlomiej Kowalski, Michal Curzytek, Bartosz Curzytek, Mateusz Panicz


Tre väldigt starka förare genom Laguta, Woffinden och Janowski. Sedan har vi den unge stjärnan Bewley. Wroclaw har gjort klart med en ny junior genom Kowalski. Kowalski gick från Czestochowa och har mycket talang. För oss är det en av de största kandidaterna för nästa guld. Wroclaw kan fortsätta med femton matcher utan förlust. Det är ett stor rekord för den klubben.
Tips: 1:a plats

Lublin
Seniorer: Mikkel Michelsen, Grigoriy Laguta, Jaroslaw Hampel
U24: Dominik Kubera, Maksym Drabik
U21: Wiktor Lampart, Mateusz Cierniak


Bästa juniorerna i PGE Ekstraliga och starka U24-förare – Drabik (ny i Lublin) och Kubera. Det ser ut att finnas en väldigt bra bredd av Lublin lag. Tre seniorförare, som blandade i ligan. Hampel körde bättre hemma, samma som Laguta och Michelsen. Vi tror att den hemmabanan ska vara fördel för Lublin i nästa säsong.
Tips: 2:a plats

Gorzow
Seniorer: Bartosz Zmarzlik, Anders Thomsen, Martin Vaculik, Szymon Wozniak
U24: Patrick Hansen
U21: Mateusz Bartkowiak, Alan Szczotka, Oskar Paluch, Kamil Pytlewski


Världsmästaren från 2019 och 2020 Bartosz Zmarzlik ska vill ha en ny medalj med Gorzow. Han har samma lagkompisar – Thomsen, Vaculik och Wozniak. Men samtidigt ansluter den intressante dansken Patrick Hansen. Han blir kanske den viktigaste föraren i hela laget. Kan han återupprepa fjolåret, kan Gorzow mycket väl vara i semifinal eller i final.
Tips: 4:e plats

Leszno
Seniorer: Jason Doyle, Piotr Pawlicki, David Bellego, Janusz Kolodziej
U24: Jaimon Lidsey
U21: Damian Ratajczak, Kacper Pludra, Hubert Jablonski

Bara en ny förare i truppen. Fransmannen David Bellego gör sitt första år i Ekstraliga och kanske blir det viktigaste året i hans karriär. Leszno utan Sayfutdinov är inte samma starka lag. Kolodziej och Doyle måste köra lika bra men Pawlicki måste köra bättre hemma än 1,4 poäng i snitt per heat. Kom även ihåg den unge talang Ratajczak som körde bättre och bättre.
Tips: 6:e plats

Czestochowa
Seniorer: Leon Madsen, Fredrik Lindgren, Kacper Woryna, Rune Holta
U24: Bartosz Smektala, Jonas Jeppesen
U21: Jakub Miskowiak, Mateusz Swidnicki


Samma lag som sista år men ny lagledare, Lech Kedziora. Czestochowa drömmer om semifinalen och medalj eftersom den föregående säsong var mycket dålig för dem. En femte plats men de hade lite problem hemma. Czestochowa har mycket bra ungdomar , genom JVM-förarna Miskowiak och Swidnicki. Ser vi till seniorerna kan vi förvänta oss bättre insatser än 2021. Till exempel hade svenske stjärnan Fredrik Lindgren ett snitt under 2.000 poäng/per heat.
Tips: 5:e plats

Torun
Seniorer: Emil Sayfutdinov, Patryk Dudek, Jack Holder, Pawel Przedpelski
U24: Robert Lambert
U21: Denis Zielinski, Krzysztof Lewandowski, Karol Zupinski, Mateusz Affelt


Två nya stjärnor efter förra året. Dudek och Sayfutdinow. Fyra Grand Prixs förare kan vara ett problem för Torun och dessutom är Jack Holder första reserv till serien. Torun strävar efter final och medalj efter många år utan framgång. Sista finalen klubben körde var 2016 och då blev det silver.
Tips: 3:e plats

Grudziadz
Seniorer: Nicki Pedersen, Przemyslaw Pawlicki, Krzysztof Kasprzak, Vadim Tarasienko
U24: Norbert Krakowiak, Frederik Jakobsen
U21: Milosz Wysocki, Wiktor Rafalski, Seweryn Orgacki


Grudziadz och Ostrow kommer förmodligen vara de två svagaste lagen i polska PGE Ekstraliga. Grudziadz lyckades stanna i Ekstraliga för 2022. Till den kommande säsongen vill klubben ta sig till kvartsfinal. Men det känns inte möjligt. Vi förväntar oss en 7:e plats.
Tips: 7:e plats

Ostrow
Seniorer: Tomasz Gapinski, Grzegorz Walasek, Nicolai Klindt, Chris Holder, Oliver Berntzon
U24: Matias Nielsen, Tim Sörensen, Filip Hjelmland
U21: Sebastian Szostak, Jakub Krawczyk, Kacper Grzelak, Jakub Poczta


Första säsongen i Ekstraliga sedan 1997. En stor händelse för hela Ostrow och Ostrows förare. Där många stannade i klubben efter 2021 års säsong i eWinner 1. Liga. Bara Hansen gick till Gorzow. Det Ostrow skulle behöva är att deras talangfulla juniorer, kan ta ett kliv och besegra inte minst sina konkurrenter men även etablerade förare.
Tips: 8:e plats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.