Speedway i Frankrike. Hur mycket kostar resa från Polen på första speedway i 2022?

Säsongen i Europa började i sista veckan i Frankrike, Marmande. Första matchen i franska ligan vann Marmande 54-45 mot Morizes. Där var inga svenska förare men flera spelare var från speedways top, t.ex. David Bellego, Dan Bewley eller Troy Batchelor, Chris Harris och Dimitri Berge. 

Min resa började på fredag, 18.02.2022 på Wroclaw flygplatsen. Jag hade plan från Wroclaw till Paris Beauvais, flygplatsen 100 kilometer från Paris centrum. Jag hade fyra timmar till nästa episod så jag hade tid för mig i Paris. 23:30 blev bussen från Paris Bercy till Bordeaux.

Bussen körde sju och halv timmar så jag måste sova i natten. Det var inte dålig men tufft eftersom bussen var full. Jag ville betala så lite så möjligt för denna resa så det var tuffare också. 

Nästa dag. Bordeaux. Tredje episod av min resa. Tåg från Bordeaux till Marmande. Det var 40 minuter av resa men jag måste vänta extra 70 minuter. Jag hade tid så det var inget problem. 

Jag blev i Marmande cirka kl. 10:30 och hade 2,5 kilometer till stadionen men jag ville hellre promenera på stad. Marmande är lite stan nära Bordeaux, Touluse och Spanien. De är populärt på grund av tomater från denna region. Många bagerier med franska bullar och kakor. Det var fantastiska!

Sedan åkte jag från gamla stan till stadionen. Trettio minuter till fots. Bra väder, snygg område. Perfekt, bästa dag på första speedway! Ni måste säga att tolv euro (120 kronor) för match i franska ligan är stor pris. Ja, det är. I Polen betalar vi denna pris för bästa ligan i världen…

Men, det var första speedway i 2022, det måste kostar mer. Stadionen liknade de i Sverige, mycket gräs, mycket hemträvligt. Matchen var inte dålig. Bra körning på första gång i det år. Tre snabba intervjuar och jag måste komma tillbaka hem. 

18:41, tåget från Marmande till Bordeaux. Sedan, ett timme där för franska måltid och sedan bussen till Paris Bercy. Nästa sju och halv timmar i bussen. Tragisk, trodde jag, men det var bättre i denna gång eftersom sittade jag själv.  

David Bellego

4:55, Paris Bercy, jag måste tänka om hur jag kan gå till flygplats. Tunnelbana sedan bussen och två timmar sedan jag var där. Plan till Poznan och cirka kl. 10:30 var jag i Polen. 

48 timmar av galen resa men jag var härlig. Det var spännande att höra, se och känna speedway igen efter många månader.

David Bellego

Kostar:

Plan (Wroclaw – Paris och Paris – Poznan) – 1000 kronor

Bussar (Paris – Bordeaux och Bordeaux – Paris) – 520 kronor

Tåg (Bordeaux – Marmande och Marmande – Bordeaux) – 160 kronor

Bussar från flygplats i Paris till centrum – 320 kronor

Det skulle vara tuffare att resa till Marmande eller andra speedway städer i Frankrike från Sverige men du skulle åka dit! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.