Gäster bättre i första omgång i Polen

Leszno, Lublin, Wroclaw och Grudziadz har vunnit första matcher i PGE Ekstraliga. I fredags hade vi mer intressanta matcher än i söndags eftersom gäster klubbar van två gånger 46-44. Vi hade mycket emotion till sista heat i Czestochowa och i Gorzow men hem klubbar var inte starka som Leszno och Lublin.

Svenska stjärna Fredrik Lindgren ville köra bättre som i sista säsong. Han började mycket bra med 5 poäng i 2 heat. Sedan hade han mer problem med banan som alla Czestochowa förare och han slutade matchen med 6 poäng i 4 heat. Det var inte bästa dag för honom men hela Czestochowas lag kan köra bättre i nästa omgånger. I Leszno alla förare körde bra. De visste hur måste köra – vid trottoarkanten – och gjorde det bättre.

Czestochowa 44: Madsen 15, Smektala 4, Woryna 10, Jeppesen 1, Lindgren 6, Swidnicki 4, Miskowiak 4

Leszno 46: Doyle 11, Kolodziej 10, Bellego 7, Lidsey 4, Pi.Pawlicki 8, H.Jablonski 6, Mencel 0

Andra matchen i 2022 säsong var i Gorzow. Två mycket starka lag och spännande match med många 5-1 för Gorzow och Lublin. Vi tycker att det var konsert av Mikkel Michelsen vilken vann med Zmarzlik tre gånger i Gorzow! I viktigaste heat, Michelsen var tvungen köra själv eftersom Hampel var utesluten. Zmarzlik vann bara en heat och det var inte hans match med lite problem i motorcykel. Vi kunde titta på Maksym Drabik efter 560 dagar utan körning. Han var lite stressigt men körde bra med 7 poäng.

Gorzow 44: Wozniak 6, Thomsen 8, Vaculik 9, P.Hansen 7, Zmarzlik 9, Ralcewicz 0, Bartkowiak 5

Lublin 46: Michelsen 14, Drabik 7, Hampel 6, Tudziez —, W.Lampart 5, Cierniak 6, Kubera 8

Chris Holder kunde inte vann match själv. Han var en förare vilken kan rivalisera med Grudziadz. Svenska stjärna Oliver Berntzon hade krascha i första heatet två gånger! Det var inte perfekt dag för honom med mycket otur. I Grudziadz, Pedersen eller Pawlicki var i andra ligan för Ostrows förare. De vann som ville. Nu är det mycket problematisk situation för Ostrow eftersom de förlorade viktigaste match för dem i detta år.

Ostrow 35: Berntzon 2, Gapinski 6, Walasek 3, Nielsen 7, Ch.Holder 14, Krawczyk 1, Szostak 2, Sörensen 0

Grudziadz 55: N.Pedersen 15, Kasprzak 10, Jakobsen 3, Prz.Pawlicki 15, Pludra 3, Lobodzinski 2, Krakowiak 7

Polska mästaren var mycket bättre än Torun i sondags i Wroclaw. Tre förare Bewley-Janowski-Woffinden körde perfekt. Banan var tuffare och Toruns lag kunde inte bästa inställningar. Pratade vi med Toruns förare mekanikor och de sa att de försökt alla inställningar men de hade stort problem med Wroclaws banan.

Wroclaw 59: Bewley 13, Woffinden 14, Czugunow 6, Janowski 17, Curzytek 4, Kowalski 5

Torun 31: J.Holder 3, Przedpelski 9, Lambert 10, Dudek 8, Lewandowski 0, Zielinski 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.