Osäkert om Piraternas Tomas Jonasson kommer till start i premiären

Strax efter att laguppställningarna hade släppts till tisdagens premiär i Bauhausligan så gick  MVT- Motala och Vadstena tidning ut med att Piraternas Tomas Jonasson kraschat på en träning.

Text: Thomas Augustsson MVT Motala Vadstena tidning

Piraternas Tomas H Jonasson är skadad och osäker på start i tisdagens premiär i Bauhausligan. Kan han inte köra måste Piraterna hitta en svensk förare som kan ta hans plats.

”Det var en smått stressad Daniel Davidsson, lagledare för Piraterna, som med bara två dygn kvar till premiären mot Dackarna konstaterade att Tomas H Jonassons medverkan är högst osäker. 
– Han har kraschat på träning och slagit i revbenen. De ska inte vara av men han har en gammal skada som han slagit upp. Så de ska vara böjda på något vis, säger Davidsson och suckar. 
Konstaterar sen att om någon förare nu tvunget skulle bli skadad så var Jonasson det absolut sämsta tänkbara. 
– Han var den ende som inte fick gå sönder. Övriga hade vi kunnat köra riders för eller ersätta med någon annan förare. Men riders får vi inte köra för Jonasson, då vi bara får göra det för de fyra förarna med högst snitt, och någon förare att ersätta honom med har vi inte.

Vad gör du nu?
– Jag kommer anmäla det tänka laget med Jonasson. Men kan han inte köra så måste jag hitta någon före tisdag att ersätta honom med. Det finns inte många alternativ men jag har några olika men har inget klart just nu. 

Kan det bli så att du skriver in dig själv i laget?
– Då ska helvetet frysa till is först. Det är den absolut sista utvägen, säger Davidsson. 

Premiärlagen: 
Piraterna: 1. Vaclav Milik 2. Jakub Jamróg 3. Oskar Fajfer 4. Marcin Nowak 5. Piotr Pawlicki 6. Rasmus Broberg 7. Tomas H Jonasson. 
Dackarna: Maciej Janowski 2. Luke Becker 3. Jacob Thorssell 4. Rasmus Jensen 5. Brady Kurtz 6. Ludvig Lingren. 7. Alexander Woentin. ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.