Sensationen! Henriksson själv i SGP2 [intervju]

Spektakular körning, andra plats och vi ska titta på Casper Henriksson i Speedway Grand Prix 2 i det år för U21 förare i världen! Gislaveds kvällens har vunnit Jan Kvech från Tjeckien, tredje var polsk och världens mästare Jakub Miskowiak. Sista premiumplatsen hade Wiktor Przyjemski från Polen.

Maciej Markowski – Först vill jag gratulera dig! Du ska vara bara en av svenskar i SGP2! Hur mår du dag efter detta?

Casper Henriksson [Sverige, Lejonen Gislaved] – Jag kan fortfarande inte fatta att jag är vidare till SGP2. Men såklart är jag fortfarande glad efter igår. Det kan man säga att det här är det största succé i min karriär.

Hade du mer press om din själv före och under möte? Du hade svensk och Gislaveds publik och banan också!

Nej, jag försökte bara ta det lugnt innan första start och ta det som vilken tävling som helst. Bara hålla pressen nere så mycket som möjligt.

Du har bara 18 år gammal men din körning var spektakular! Har du din favorit förare eller mer förare som du tittar på och vill göra samma? T.ex. Zmarzlik eller Dudek?

Min favorit förare genom tiderna är Darcy Ward och han är fortfarande min idol, då jag kollar tillbaka mycket på hans tävlingar han körde och vilka omkörningar han gjorde. Men om jag ska välja en favorit förare idag så är det Zmarzlik som jag ser upp till.

Vad tycker du om den SGP2? Vad kan du göra där och vad vet du om banor i Prag, Torun och tuffaste i Cardiff?

Jag tror jag kan vara med och tävla om toppen i SGP 2, men jag ska göra så bra jag kan i alla tävlingarna. Jag vet inget om Prag, Torun och Cardiff då jag har aldrig kört på någon av dessa banor.

Jag kommer ihåg att du var i Gorzow sista året men du har inte plats i Stal Gorzows lag. Varför?

Nej, jag kunde tyvärr inte köra för Gorzows U-24 lag, för att de kör samma dagar som jag kör här i Sverige för Gislaved Lejonen.

Tycker du att efter JVM-kvällens i Gislaved har du chans för någon klubb i Polen eller hade du möjligt för att köra i 2022 men du ville inte..?

Jag har många tävlingar redan det här året då jag kör för Gislaved lejonen och sen så kör jag Allsvenska som är andra ligan i Sverige, och sen så kör jag Division 1 i Danmark. Men jag hade väldigt gärna viljat köra i polen om jag fick chansen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.