Oliver Berntzon individuell svensk mästare 2022

SM-veckan Sommar 2022 i Linköping är i gång och under tisdagskvällen var det dags för speedwayen att göra entré för första gången under denna vecka.

Oliver Berntzon blev svensk mästare. Silver och brons går till Jacob Thorssell och Kim Nilsson.

I tisdagskväll var det dags igen, för individuell SM-final ute på Svietstad Motorstation i Linköping. Fösta gången på 29 år.

Under dagen hade regnet kommit till Linköping, men regnet slutade fall lagom till att startgrinden skulle släppa iväg första heatet och det blev en fin sommarkväll för de 2380 personerna som kommit till Sviestad., med riktigt underhållande speedway.

Banan var i de första heaten på kvällen påverkad av regnet som fallit och var lite hal.  Men blev bättre och bättre under kvällen. Tillsammans med förarna blev det speedway med jämna heat och en del omkörningar. Och utan Sveriges GP-förare Fredrik Lindgren som tagit en paus från speedwayen av hälsoskäl och Pontus Aspgrens skada så blev tävlingen ännu lite jämnare.

Och de tre medaljörerna för kvällen Berntzon, Thorssell och Nilsson fick då efter Fredrik Lindgrens avhopp axla ansvaret som favoriter, även att publikens favorit och kandidat till

SM-guldet var Victor Palovaara.

Palovaara slutade på en fjärde plats efter att ha slagit Antonio Lindbäck och Jonathan Grahn i sista chansen-heatet.

I finalheatet kopplade Kim Nilsson greppet och såg ut att rå hem guldet, men blev ute på det tredje varvet rundad av Oliver Berntzon, och så småningom även också av Jacob Thorssell.

Glädjande var det också att se Tomas H Jonasson tillbaka på ovalen efter en tids frånvaro på grund av  psykisk ohälsa som han själv gick ut med i media för ett par dagar sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.