Svenska mästarna utsatta för bedrägeriförsök

2017 års svenska mästare, Eskilstuna Smederna, blev under tisdagen utsatta för bedrägeriförsök. Det var en som utgav sig vara klubbens ordförande Mattias Stjernström som begärde en utbetalning på 4830 euro till England. Något som snabbt upptäcktes av klubbchefen Håkan Ringkvist, att det inte var något som stämde.

Det som dock bedragaren skickligt lyckats med, var att man lyckades använda klubbens domännamn – men dock så fanns inte denna mailadress.
— Jag vet att Mattias inte har en sådan e-postadress hos oss. Men om det här hade hänt mitt under högsäsong, när massor av saker händer hela tiden, hade risken varit större att det slunkit igenom, säger klubbchefen Håkan Ringkvist till Eskilstuna-Kuriren.

Klubbens ordförande Mattias Stjernström som även är en framgångsrik företagare i Eskilstuna, har aldrig varit med om något liknande.
— Jag har varit med om många bluffakturor under mina år som företagare. Men inte något där avsändaradressen har sett så äkta ut som här, säger Stjernström till tidningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.