Elitseriekollen: Kumla Indianerna

Elitseriekollen är framme vid Kumla Indianerna och vi tog hjälp av NA:s Henrik Brändh, som har mycket bra koll på närkingarna efter att bevakat laget under flera års tid.

Din analys av Kumla Indianerna?
–  Lagledare Peter Johansson satsar på kontinuitet och Indianerna har i princip samma trupp som förra säsongen. Enda skillnaden är att en dansk, Anders Thomsen, ersätter en annan dansk, Nicolai Klindt. Precis som i fjol är det Peter Johanssons mantra ”laget före jaget” som gäller. Stommen, topp-fyra, består av Protasiewicz, Miedzinski, Milik och Bjerre och med Thomsen som en utmanare. Så bredden är det inget fel på. Däremot saknar Indianerna en stjärnförare, en matchvinnartyp, och det är klart att man gärna sett Fredrik Lindgren i laget. Hoppas att Fredrik en dag försonas med moderklubben och återvänder till Närkeslätten.

–  Avsaknaden av stjärnor kompenseras av en betydligt bättre laganda än tidigare. Det var länge sedan laget, ja, hela föreningen, mådde så här bra. Viktigast av allt är att inte äventyra klubbens ekonomi, och kassören Göran Persson håller stenhårt i slantarna. Det finns en smittande optimism och nybyggaranda i klubben med förre föraren Simon Gustafsson som ny marknadsförare och med Markus Engman som ny ordförande vid sidan av Peter Johansson. Det snackas även om att Henka Gustafsson är på väg tillbaka och ska hjälpa till på ett hörn på knattesidan. Henka som inte setts ute i Sannahed på många år, sviken av den klubb han en gång var kung i. Indianerna måste bygga upp sin ekonomi och inte minst sitt anseende, det är prio ett. Om några år kan det vara läge för en ny satsning mot toppen.

Vart tippar du Indianerna säsongen 2018?
–  Jag tror att Indianerna, precis som i fjol, slutar näst sist. Men laget kommer att vara med och slåss om en slutspelsplats ända in på mållinjen. Jag önskar att lagkaptenen Ludvig Lindgren höjer sig ett snäpp på reservplats, det skulle betyda mycket.

Brändhs tänkbara startsjua:
1. Adrian Miedzinski – 1,711
2. Vaclav Milik – 1,722
3. Piotr Protasiewicz – 1,887
4. Bjarne Pedersen – 1,180
5. Kenneth Bjerre – 1,719
6. Ludvig Lindgren – 0,946
7. Victor Palovaara – 1,000
Snitt: 10,165

Kumla Indianernas trupp 2018
Piotr Protasiewicz – 1,887
Vaclav Milik – 1,722
Kenneth Bjerre – 1,719
Adrian Miedzinski – 1,711
Anders Thomsen – 1,522
Bjarne Pedersen – 1,180
Victor Palovaara – 1,000
Ludvig Lindgren – 0,946
Jonatan Grahn – 0,500
Viktor Bergström – 0,500
Simon Gustafsson – 0,500
Niklas Fridell – 0,500

Nyförvärv
Anders Thomsen, Dackarna
Simon Gustafsson, ingen tidigare klubb

Förluster
Nicolai Klindt, ny klubb ej klar
Mateusz Szczepaniak, ny klubb ej klar

Tidigare elitseriekollar:
Vetlanda
Västervik
Rospiggarna
Eskilstuna Smederna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.