Lejonen spräckte Smedernas förlustnolla

Eskilstuna Smederna har fram till nu varit obesegrade i Elitserien 2018. I Gislaved var Lejonen för starka och svarade för en fin match mot topplaget från Sörmland. Det var annars en ganska tråkig match vilket lejonledaren Anders Fröjd höll med om i sin intervju inför nomineringsheaten i SpeedwayPlay.

Lejonen tog en fin femetta i det trettonde heatet och skapade ett fint utgångsläge inför nomineringsheaten med en fyrpoängsledning efter att Smederna precis ätit sig ikapp till ett likaläge. I heat 14 satte Lejonen in en erkänt startsnabb Jaroslaw Hampel på innerbanan för att avgöra matchen redan där. Men Smederna och Pontus Aspgren ville annat. Efter ett riktigt fint första varv distanserade Aspgren Hampel på en andraplats och kollegan Fredrik Lindgren på en tredje. Hemmalaget hade således en tvåpoängsledning inför kvällens sista heat och gästerna behövde som sämst en fyrtvåa för att få med sig en poäng hem. Det blev dock aldrig spännande. Michel Jepsen Jensen uteslöts efter den första svängen då han genat innanför den vita linjen på innerplan. Då spelade det ingen roll att Niels-Kristian Iversen vann heatet, Lejonen tog en välförtjänt seger och Smederna fick vända hemåt med ett något sargat självförtroende.

Lejonen – 46
Jaroslaw Hampel – 11 (2,3,1,3,2)
Rohan Tungate – 8+4 (1*,2*,2*,2,1*)
Maksym Drabik – 5 (2,3,0,0)
Timo Lahti – 3+1 (1*,0,2,0)
Piotr Pawlicki – 10+1 (2,2,2,2*,2)
Viktor Bergström – 2 (2,0,0)
Kacper Woryna – 7+1 (1*,3,3,0)

Eskilstuna Smederna – 44
Fredrik Lindgren – 11+1 (3,1*,3,3,1)
Krzysztof Buczkowski – 4 (0,2,1,1)
Michael Jepsen Jensen – 7 (3,0,3,1,X)
Andzejs Lebedevs – 3 (0,1,1,1)
Niels-Kristian Iversen – 11 (3,3,2,0,3)
Alexander Woentin – 0 (R,FX,0)
Pontus Aspgren – 8 (3,1,1,3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.