Märkligt avgörande i Eskilstuna

Publiken fick bara se ett varv av det avgörande heatet i Eskilstuna. Trots det fick hemmafansen jubla efter Smedernas seger mot Indianerna med 47-42.

Mikkel Michelsen var den enda som fick stopp på suveränen Tai Woffinden på Eskilstuna Motorstadion. Danskens heatseger i det 14:e heatet efter att Niels-Kristian Iversen uteslutits på grund av ”touch tape” innebar en tre-trea vilken gjorde att ställningen var 42-42 inför avgörandet. Kvällens sista heat blev dramatiskt trots att bara ett varv kördes. Piotr Protasiewicz brast i startdisciplinen för andra gången vilket gav honom en uteslutning och Anders Thomsen var då piskad att vinna heatet för att få ett oavgjort resultat i matchen.

Thomsen fick en kanonstart från ytterbanan och var förbi både Michael Jepsen Jensen och Fredrik Lindgren. Den sistnämnda gjorde dock en hysterisk satsning och skar indianförarens linje vilket gjorde att han gick omkull och sedan träffades av Jepsen Jensen som inte han parera. Många väntade sig en uteslutning på Lindgren men domaren valde att det var Thomsen som orsakade att heatet stoppades. Detta gjorde att Indianerna inte hade någon förare att ställa upp med i heatet och Smederna tilldömdes segern med 5-0 vilket gav det lite annorlunda slutresultatet 47-42.

I övrigt då? Det var en match som påverkades stort av det rådande väderläget. Regnet ställde till det en del vilket gjorde banan svår, men absolut inte omöjlig. Tai Woffinden var till exempel bara en tiondel från banrekord i det första heatet. Men det var överlag en kväll med mycket strul. Pontus Aspgren och Mikkel Michelsen i Smederna noterades till exempel för två stopp var och förare som låg efter avbröt titt som tätt heaten och rullade in i mål efter att de fått mycket sprut på sig och hade det tufft med sikten.

Smederna tog tack vare segern ett stort steg mot direktplatsen till semifinal även om de fortfarande kan bli av med den och Indianerna kan i teorin bli av med sin slutspelsplats till Västervik. Mycket avgörs i den sista omgången.

Eskilstuna Smederna – 47
1. Fredrik Lindgren – 14 (2,3,3,3,3)
2. Mikkel Michelsen – 5 (R,R,1,1,3)
3. Michael Jepsen Jensen – 8+2 (2,2,2’,0,2’)
4. Pontus Aspgren – 0 (R,R,0)
5. Niels Kristian Iversen – 7+2 (1’,2,2,2’,TT)
6. Krzysztof Buczkowski – 10+2 (3,2,3,1’,1’)
7. Linus Eklöf – 3 (1,1,1)

Kumla Indianerna – 42
1. Tai Woffinden – 14 (3,3,3,3,2)
2. Kacper Gomolski – 2 (1,1,0,0)
3. Piotr Protasiewicz – 8 (3,2,3,0,X)
4. Anders Thomsen – 6+1 (1,3,0,2’,X)
5. Vaclav Milik – 7+1 (3,0,2,1,1’)
6. Jonatan Grahn – 2+1 (0,2’,0)
7. Victor Palovaara – 3 (2,R,1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.