Nisses ruta

Dackarna väntar på Janowski. Dubbelmöte mot Vetlanda 13 juni borta, hemma 18 juni. Dackarna kommer att bli starka när de får ordning på styrkorna I Czaja / Joel Kling har de ett starkt reservpar framför allt i Målilla.

Eskilstuna Smederna Szczepaniak ut. Smederna ersätter med nitton år gamle Gleb Chugonov närmast från Rospiggarna. Hittar Smederna en bra förare i väst 4 bör klara 7 poäng per match  och en 0,5 i väst 6 som tar poäng blir Smederna topp 6.
Indianerna gör en bra säsong och har hittat sin uppställning 1 Bjerre 2 Protasiewics 3 Holder 4 Thomsen 5 Woffinden reserver Joel A, Ludvig Lindgren.
Lejonen kommer att vinna många matcher hemma. Hampel, Lahti, Kasprzak, Woryna, Drabik, Törnblom, Tungate + Klindt, Wölbert bra uppställning. Drabik, Woryna snittraketer.

Masarna kommer i kväll att testa Nicholas Morris i par med Loktayev  och de ställs i tredje heatet mot Vetlandas Andreas Lyager och Filip Hjelmland. Hos Masarna har sextonårige talangen Philip Hellström-Bängs kört in tre poäng på elva heat. Hos Griparna i Allsvenskan klarar han sig bra.
Piraterna använder den uppställning jag förväntade mig. Mikkel Michelsen blev den snittraket jag trodde från 1,531 till 2,269 är fyra i snittlistan strax efter Fredrik Lindgren. Kai Huckenbeck nyckelförare tillsammans med bröderna Davidsson. Daniel och Jonas vinner reservfighterna i Motala men på bortamatcherna har de tufft.            
Rospiggarna har sparkapital i Rasmus Jensen. Jag trodde att de skulle komplettera Andreas Jonsson med en svensk som kunde slåss om en ordinarie plats t.ex Timo Lahti.  Andreas Westlund har ett tungt lass att dra, Max Fricke, Tero Aarnio har höjt sina snitt.
Vetlanda tog i när första transferfönstret öppnades Artem Laguta 2,359 i ingångssnitt.De kan ha hälften av fyrtiosex  poäng på Laguta / Zmarzlik. Vetlanda blir svårslagna hemma  Vinner de i kväll blir de kvar bland topp fyra.säsongen ut!
Slutligen Västervik med tre förare som konkurrerar om en plats ingångssnitt Jack Holder 1,478, Buczkowski 1,468 Kildemand 1,458. I övrigt Peter Ljung- Smektala- Nicki Pedersen – Sam Master. Mikkel B Jensen Glädjeämne Anton Karlsson 14 poäng/12 heat. Anton fin insats både mot Smederna och Dackarna. Västervik kommer att slåss med Indianerna om seriesegern.

2019 års elitserie kommer att bli en kamp om slutspelsplatserna När Serien vänder i juni juli kommer hemmamatcherna vara så viktiga. Tisdag 6 augusti Indianerna – Västervik där kan serien avgöras Mötet i Västervik slutade 45-45. Topp 4 Indianerna, Västervik, Dackarna, Vetlanda. Tippat med hjärtat Eskilstuna Smederna, Piraterna kommer till kvarten. Lejonen före Masarna. Vinner Masarna i kväll har de fyra poäng upp på Rospiggarna

Lapplands inland 6 juni 2019 Nils Gunnar Sundell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.