Speciell match för Henderson: ”Sjukt mycket prestige”

I morgon väntar final i Allsvenskan. Griparna tar sig an Team Rapid på hemmaplan och returmötet väntar i Eskilstuna om en vecka. För de bägge två lagledarna, i respektive lagen är det en speciell drabbning.
–  Det ska bli ruggigt kul, sjukt mycket prestige står på spel. Men ska jag vara ärlig så va de just Rapid jag ville möta just på grund av att jag har nära vänner i laget och att jag är anställd på Rapid Hyrställning, säger Gripledaren Robert Henderson.

Vad säger du om er säsong som har varit?
– Jag tycker att vi har haft ett riktigt tufft år med mycket strul och motvind. Förare som inte hunnit till tävlingar, skador och så vidare. Men vi har aldrig gett upp. Utan vi har kämpat och slitit som bara den. Men nu är vi äntligen här i final. Dock långt ifrån nöjda, nu går vi för guldet, säger Henderson vidare och lyfter fram vad som är viktigt i finalserien.

–  Kontinuitet, få fart på bredden av laget och undvika nollorna och bara samla poäng. Det är två riktigt bra lag där båda lagen trivs på varsina hemmabanor så hemmafördel finns de knappt.

I finalen lyfter Henderson fram vikten om att ingen faller igenom, över de 30 stentuffa heaten som väntar.

– Det är svårt att säga men när vi fått köra med laget vi tänkt så har vi visat verkligen hur starka vi är och vilken lagkänsla vi har. Har en förare haft en dålig dag så har en annan klivit fram. Men nu i finalen krävs de att 1-7 har bra dagar, säger Robert Henderson fortsättningsvis.

Första holmgången är i morgon, torsdag, på Nyköping Motorstadion och startar 19.00.

Griparnas lag i matchen:

  1. Philip Hellström-Bängs
  2. Anton Karlsson
  3. Oliver Berntzon
  4. Andreas Westlund
  5. Peter Ljung
  6. Robin Aspegren
  7. Emil Millberg


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.