Linus Sundström: “Jag hoppas alla tråkigheter är bakom mig”

Linus Sundström har haft mycket oflyt de senaste åren. Efter en riktigt bra säsong 2017 har det varit mycket strul för Linus. Klubbarna han kört för har haft ekonomiska problem och 2019 råkade han ut för en allvarlig olycka. 2021 ska Linus ha roligt med speedwayen igen och förhoppningsvis leder det till framgång.

I september 2019 kraschade Linus Sundström illa i Polen och skadorna var ett tag livshotande. 2020 satt han åter på cykeln igen. Han känner av olyckan att kroppen inte är sig riktigt lik men han berättar att han har lärt sig leva med det.
– Jag jobbade väldigt hårt för att komma tillbaka. Ett tag visste jag inte om jag skulle kunna bli helt återställd. Jag var redo att börja köra i mars förra året men då blev det ju ingenting på grund av corona. Jag körde säsongen 2020 och plockade efter säsongen ut de plattor och  skruvar jag haft i armen. En timme efter jag vaknade upp var det bättre än på ett års tid. Jag kände plattan hela tiden och kunde bara sova på en sida. Jag tänkte på den hela tiden utom när jag körde,  säger Linus Sundström.

Säsongen 2020 är inte någonting som Linus är nöjd med. Även om det stundtals kändes bra
–  Säsongen var riktigt dålig för egen del. Det var katastrof. Jag hade till en början svårt att återhämta mig efter skadan och sedan när vi inte kom igång blev det väldigt avslaget. Jag började jobba och trodde ett tag att det inte skulle bli någon säsong. Vissa heat under säsongen kändes lika bra som säsongen 2017. Vissa heat kändes det som att jag aldrig suttit på en speedwaycykel innan. Jag är van att tävla mycket i både England, Sverige och Polen så det var tufft för mig att nu bara åka cirka en tävling i veckan.

Till säsongen 2021 har Linus som målsättning att sitta på hojen så mycket som möjligt och ha roligt.
– Det var som sagt tufft 2020 att inte köra så mycket. Jag är van vid att leva för speedway och sedan ta pauser och göra någonting annat. Förra året blev tvärtom och det kändes som att jag tog en paus från någonting annat för att köra speedway. Jag ska sitta så mycket på cykeln som jag bara kan 2021, oavsett om det är träning eller tävling. Hittar jag glädjen i det igen så kommer resultaten att komma det vet jag. Det handlar bara om mitt huvud, får jag ordning på det kommer jag leverera bra igen.

Linus har kontrakt med Västervik i Bauhausligan och Vargarna i Allsvenskan. Han är sugen på att köra mer än så.
– Jag har kontrakt med Västervik och Vargarna men jag är sugen på både Danmark och Polen. Dyker det upp någonting där så tar jag det. Jag har ingen rangordning utan jag tar det som dyker upp, helst kör jag både i Polen och Danmark då jag som sagt gillar att tävla mycket.

Linus har varit lovande i många år och har haft några riktigt fina säsonger. För att ta nästa steg i karriären är det den mentala biten som måste stämma. 
– Det handlar egentligen bara om mitt huvud. Jag har alla förutsättningar, bra material och ett bra team runt omrking. Jag vet att jag kan utvecklas mer om jag bara får det mentala att stämma. Nu hoppas jag att jag har alla tråkigheter bakom mig. Jag trivs bra i Västervik och det är en väldigt bra klubb som hjälper mig mycket.

Vad Linus skulle jobba med om han inte körde speedway vet han inte riktigt.
– Jag har tänkt på den frågan många gånger utan att komma på något bra svar. Men det börjar bli dags att fundera på det då jag är närmre slutet av karriären än början, avslutar Linus Sundström.
Adam Holman
foto: Erik Kruse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.