GarageportExperten Cup tjuvstartar säsongen

Speedwayälskarna kan pusta ut. Snart är det dags för tävlingar i Sverige igen. GarageportExperten Cup, kommer att tjuvstarta säsongen med BAUHAUS-ligalagen Lejonen, Eskilstuna Smederna, Kumla Indianerna och Västervik. En turnering som dessutom kommer att sändas på Sportkanalen, där Västervik och Lejonen ställer upp med ett kombinationslag.

Upplägget kommer köras över fyra deltävlingar i Gislaved, Eskilstuna, Kumla samt Västervik.
”Arrangemanget av cupen ger många svenska förare chansen att få kvalificerat motstånd och komma väl förberedda till premiären av BAUHAUS-ligan där dom ska matcha förare som haft möjlighet att tävla i andra länder på ett bättre sätt”, säger Mikael Holmstrand, ordförande i ESS i ett pressmeddelande.

”Matcherna körs med ett 3-lags schema och innehåller 21 heat. Segraren i respektive deltävling får 2 poäng, tvåan får 1 poäng och tredje lag 0 poäng. Efter fyra deltävlingar koras segraren i turneringen”, skriver ESS vidare i pressmeddelandet.

Tävlingen kommer köras med svenska förare och det finns möjlighet för lagen att låna in förare. Deltävlingarna kommer köras 4 maj (Gislaved), 11 maj (Eskilstuna), 18 maj (Västervik) samt 25 maj (Kumla).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.