Thomas Lindblom tippar Bauhausligan

I dagens artikel är det SVT reportern Thomas Lindblom som fått i uppgift att tippa Bauhausligan. Nedan följer hans tips inför säsongen 2021.

Hur slutar serien? 
1 Lejonen 
2 Dackarna 
3 Smederna
4 Västervik
5 Rospiggarna
6 Indianerna
7 Vetlanda 
8 Masarna 
9 Piraterna

Vem är årets värvning?
Mikael Teurnberg – Dackarna 
Lyfter inte fram en förare här, utan sätter titeln på en lagledare/sportchef. Mikael Teurnberg har en lång och gedigen erfarenhet inom sporten. Jobbar stenhårt varje dag, både i depån och på kontoret. Och har en förmåga att få förarna med sig på tåget. Det kan räcka långt för Dackarna. 

Vem är årets junior?
Philip Hellström-Bängs – Masarna 
Masarnas talang är ett råämne lite utöver det vanliga. Det har han redan visat. Och då ska vi komma ihåg att killen bara är född 2003. Lär få ta ett större ansvar i ett mindre stjärnfyllt Masarna anno 2021. Har potential att växa ut till en ledande förare i den regerande mästarklubben redan i år. 

Vem är viktigast för sitt lag?
Peter Ljung – Vetlanda 
Det har stormat i Vetlandaleden under vintern. Lagledare har kommit och gått. Miljonbeloppen från Elitfönster är ett minne blott. Nu måste någon träda fram för att höja moralen i ett lite vingligt läge för klubben. Hemmasonen Peter Ljung har en viktig uppgift att visa vägen på banan och i depån. 

Vilka blir årets bästa hemmalag?
Lejonen 
Ett redan erkänt starkt hemmalag kommer vara minst lika starkt runt Gislavedsbanan även 2021. Har förare som kört i den småländska myllan i flera säsonger, och som bemästrar banans beskaffenhet och svårigheter på bästa sätt. OnePartnerGroup Arena är ett vasst vapen i jakten på SM-guld. 
Adam Holman
foto: Erik Kruse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.