Noel Wahlqvist ”Jag vill bli världsmästare”

Noel Wahlqvist har haft en bra start på den här säsongen. Efter tävlingen i Västervik i tisdags tog jag ett snack med den unga smålänningen om hur han ser på säsongsinledningen och vad han har för målsättning i framtiden. Vad Noel vill med sin speedway råder det inget tvivel om.

Intresset för speedway kommer från släkten. Noel Wahlqvist är dock den första i släkten som är aktiv som förare.

– Min släkt har alltid haft en stort intresse för speedway. Jag följde med min pappa som gick på varje match och tyckte det var roligt. Jag testade att köra första gången när jag var fem år och började tävla i guldhjälm när jag var sex, säger Noel Wahlqvist.

Förra året debuterade Noel på stor cykel men han bara köra drygt en tävling innan han råkade ut för en allvarlig skada som höll honom borta från speedwayen länge.

– Det kändes som att jag kom igång bra under mitt första år på stor cykel. Tyvärr åkte jag på en krasch redan i andra matchen av Bauhausligan, som gjorde att jag blev borta länge. Bara att komma tillbaka från den kraschen och vara på banan igen kändes bra. Jag tycker överlag att det var en bra säsong.

Målet med säsongen är att få köra för Västervik och leverera när han väl får chansen.

– Jag vill åka i Bauhausligan och plocka bra med poäng. Jag vill även åka utomlands i U19 EM och VM.

Målet med karriären är glasklart, Noel tvekar inte innan han svarar.

– Jag ska bli världsmästare. Det är det enkla svaret på den frågan. Jag jobbar hårt för att en dag nå dit.

Noel är nöjd med säsonginledningen och är tillfreds med resultaten så här långt. Den här dagen blev det 8+2 poäng mot ett starkt motstånd. Han fick även chansen att ta två stycken femettor tillsammans med en av hans idoler.

– Jag tycker att det har fungerat jättebra. Idag tog jag 8+2 och två femettor tillsammans med en av mina idoler Peter Ljung. Jag tycker att jag har börjat bra men det gäller att jobba hårt. Det är inte enkelt.

Det bästa minnet från karriären än sålänge kommer från Danmark.

– Jag måste säga 250 VM som skulle ha körts i Holstebro. Det blev flyttat samma dag till Holsted på grund av regn. Jag lyckades ta brons i VM. Det var stort avslutar Noel Wahlqvist.
Adam Holman
foto: Erik Kruse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.