Rospiggarna vinner med minsta möjliga marginal

Rospiggarna vinner med nöd och näppe hemma mot Piraterna, men Piraternas Förbannelse gällande de sista heaten, nomineringsheaten kan man ändå säga är bruten.

Dagens match uppe på Credentia Arena i Hallstavik blev direkt från början inte riktigt så som det var tänk för något av lagen. Både Rospiggarna och Piraterna kunde inte ställa upp med laget de hade anmält på pappret. Piraterna körde ”Riders replacement” för Peter Kildemand och rospiggarna fick göra detsamma för Kim Nilsson som fick lägga om sitt fokus på matchen på något helt annat, nämligen på att bli pappa.

De 1403 besökarna på Credentia Arena fick inte se direkt bra och spännande heat på banan, då det hade varit närmare 30 grader varmt under dagen. Denna värme var med bidrog till en dammig och till synes svår åkt bana. En bana som såg gropig och hal ut. Den förare som var först ut ur första böj var den som även var först över mållinjen och inte ens hemmalaget hade fördel av banans underlag.

Under kvällen var det ett heat, som bjöd publiken på underhållning, och det var inte förrän i matchens slutskede. Närmare bestämt det fjortonde heatet. I det fjortonde heatet bjöd Piraternas Jonas Seifert-Salk och Rospiggarnas Daniel Henderson på en fin kamp om andra plats i heatet. En kamp som Jonas Seifert-Salk gick segrande ut ifrån.

Daniel Henderson förlorade den kampen som skrivet, men vinner ikväll kampen om att bli bäste svenske förare i matchen med sina 11+2 poäng på sex heat. Tuffare kväll hade, den innan kvällens match formstarke Tomas H Jonasson. Jonasson körde in 2 poäng på fem heat, efter att kvällen för honom innehållit bland annat en krasch och en ”Touch the tape”.

Matchen slutar med minsta möjliga marginal med vinst för Rospiggarna med poängställningen       45–44 efter att Piraterna avslutat starkt med poängövertag i heat 13 och sedan med två raka 5-1or i heat 14 och 15. Och i och med det kanske man ändå kan säga att den förbannelse som tycks ha hängt över Piraterna i nomineringsheaten är bruten. Och Piraternas första seger för säsongen kanske nu ändå ligger ännu närmare inom räckhåll än innan.

Taktikspelet som blir lagledarna emellan en sådan här match med dessa omständigheter vanns av Piraternas Daniel Davidsson.

Rospiggarna 45 poäng

1. Kim Nilsson (RR)

2. Patryk Dudek 7+1 poäng (2,2*,3,0,0)

3. Timo Lahti 13 poäng (2,3,3,2,3,0)

4. Jonas Knudsen 3 poäng (0,0,0,0,1,2)

5. Adrian Miedzinski 11+2 poäng (3,3,2*,2*,1)

6. Daniel Henderson 11+2 poäng

Piraterna 44 poäng

1. Oskar Fajfer 13+1 poäng (3,2,1,3,1*,3)

2. Peter Kildemand (RR)

3. Jakub Jamrog 14+2 poäng (1,1*,2,2,2*,3,3)

4. Jonas Seifert- Salk 13+3 poäng (3,0,1*,3,2,2*,2*)

5. Tomas H Jonasson 2 poäng (TT,1,X,1,FX)

6. Rasmus Broberg 2 poäng (FX,1,0,1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.