Zmarzlik vinner i Målilla

Idag avgjordes årets sjunde Speedway Grand Prix-tävling i Målilla där det var jämnt mellan förarna i grundheaten och det bjöds på fenomenal speedway under semifinal och final.

Under dagens tävling fick vi se tre svenska förare, Fredrik Lindgren och Oliver Berntzon, samt Pontus Aspgren som erhöll tävlingens wildcard under årets SM. Även Dominik Kubera fanns i dagens startfält som ersättare för Martin Vaculik som skadade sig i förra GP-tävlingen.

Fredrik Lindgren och Artem Laguta var de överlägset snabbaste förarna under de tjugo första heaten, men även Jason Doyle hade hittat farten i Målilla och gick vidare till semifinal. Hans första för året. Zmarzlik som varit fenomenal under de senaste GP-tävlingarna började med en nolla i sitt första heat, men lyckades trots denna ta sig vidare till semifinal. Även Maciej Janowski inledde knackigt men lyckades säkra en semifinalplats efter en avslutande vinst i heat 17.

Kvällen bjöd på underhållande men också jämn speedway och efter de första tjugo heaten var det jämnt mellan förarna och fyra förare stannade på 7 inkörda poäng. Max Fricke och Tai Woffinden var de två förarna som hamnade utanför semifinalheaten.

I semifinal 1 fick vi se Artem Laguta och Bartosz Zmarzlik köra till sig en varsin finalplats. Zmarzlik bjöd på fantastisk åkning där Laguta, trots fenomenal fart, inte hade något att sätta mot Zmarzlik. I semifinal 2 blev det en hård kamp mellan Jason Doyle och Fredrik Lindgren om vem som skulle ta heatsegern. Doyle lyckas till slut rulla över mållinjen först, tätt följt av Lindgren och Janowski på en tredjeplats.

Att finalheatet skulle bli någonting extra var nog alla redan inställda på. Finalheatet bestod av Fredrik Lindgren på innern i rött, Artem Laguta på blå, Jason Doyle på vit och Bartosz Zmarzlik längst ut på gul. Finalheatet börjar tyvärr med att Jason Doyle som gjort en grymt bra semifinal blir utesluten på grund av touch tape. När heatet senare går om är det Fredrik Lindgren som tar starten men efter en stenhård förstakurva mellan de tre finalförarna går Bartosz Zmarzlik går om Lindgren i utgången i kurvan och bibehåller sedan ledningen ohotad in i mål. Bakom Zmarzlik blir det en hård kamp mellan Artem Laguta och Fredrik Lindgren med flertalet omkörningar. Laguta drar dock det längsta strået och kör över mållinjen som tvåa tätt följt av Lindgren som trea.

Detta var Bartosz Zmarzlik fjärde vinst i årets Speedway GP och han leder nu GP-serien på 121 poäng tätt följt av Artem Laguta på 118 poäng. Lindgren ligger just nu på en tredjeplats med 96 poäng, 25 poäng efter Zmarzlik.

Kvällens resultat:

 1. Bartosz Smarzlik 20 (0,3,1,1,3,3)
 2. Artem Laguta 18 (2,3,3,3,3,2)
 3. Fredrik Lindgren 16 (3,3,2,3,2,2)
 4. Jason Doyle 14 (2,2,3,3,2,3,TT)
 5. Emil Sayfutdinov 12 (1,2,3,2,1,1)
 6. Maciej Janowski 11 (1,1,2,2,3,1)
 7. Anders Thomsen 10 (3,2,2,0,0,0)
 8. Dominik Kubera 9 (3,0,2,0,2,0)
 9. Max Fricke 8 (1,3,0,1,2)
 10. Tai Woffinden 7 (3,1,1,2,0)
 11. Robert Lambert 6 (2,0,3,0,0)
 12. Oliver Berntzon 5 (1,2,1,0,1)
 13. Matej Žagar 4 (0,0,0,3,1)
 14. Leon Madsen 3 (0,1,0,2,1)
 15. Krzysztof Kasprzak (0,1,0,2,1)
 16. Pontus Aspgren 1 (2,1,1,TT,0)

  Reserv
 17. Kim Nilsson (,1,)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.