Pawel Przedpelski, Max Fricke och Patryk Dudek dagens topp 3 på SGP Challenge

Under lördagseftermiddagen kördes Speedway Grand Prix Challenge och 18 förare skulle göra upp om de tre platser som ger garanterad startplats i nästa års GP-serie.

Pawel Przedpelski visade redan från start att han skulle bli en förare att fightas om de tre platserna då han inledde med 3,2,3 i sin första 3 heat. Patryk Dudek hade en lite mer trevande start och körde in 2,2,1 på sina första tre heat vilket skapade en press på honom för de kommande två heaten.

En annan förare som gjorde en riktigt bra förare var Martin Smolinski från Tyskland. Han inledde med två heatsegrar följt av en andraplats. Dessvärre för hans del så lyckades han endast knipa 1 poäng i sina resterande två heat vilket gjorde att han slutade på 10 inkörda poäng, lika många poäng som Janusz Kolodziej som precis hamnade utanför topp tre idag.

Andrzej Lebiediew som till vardags kör för Eskilstuna Smederna i BAUHAUS-ligan gjorde en gedigen insats idag och kammade hem 9 poäng och slutade sexa. Tätt efter honom hittar vi Chris Holder, Kumla Indianerna, på 8 poäng.

Dagens resultat:

 1. Pawel Przedpelski – 12+3 (3,2,3,3,1)
 2. Max Fricke – 12+2 (1,3,2,3,3)
 3. Patryk Dudek – 11
 4. Janusz Kolodziej – 10
 5. Martin Smolinski – 10
 6. Andrzej Lebiediew – 9
 7. Daniel Bewley – 8
 8. Chris Holder – 8
 9. Jewgienij Kostygow – 8
 10. Jan Kvech – 8
 11. Nikolai Klindt – 7
 12. Tobiasz Musielak – 6
 13. Robert Lambert – 6
 14. Adam Ellis – 4
 15. Rohan Tungate – 1
 16. Jakub Valkovic – 0
 17. Vaclav Milik – 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.