Hjelmland klar för Ostrow

Filip Hjelmland (Vetlanda Speedway) skriver nytt kontrakt i polska PGE Ekstraliga. Hans nya klubb blir TZ Ostrovia Ostrow som är nya i bästa ligan i världen. Hjelmland är ett alternativ för den danske föraren Matias Nielsen på U24 platsen i Ostrows trupp för 2022.

Det är viktigt att ha honom i Ostrow där Filip kör för team U24 Ekstraliga, som är nytt för ligan för alla förare under 24 år men visar Filip bra resultat så får han en chans för PGE Ekstraliga. Mariusz Staszewski, Ostrow lagledare säger att alla PGE Ekstraliga klubbar måste ha et U24 team också så de hittar nya alternativ.

Hjelmland körde sista gång i polska ligan i Poznan (andra polska ligan) och hade 1.583 i snitt.

Jag ser verkligen fram emot att representera Ostrovia säsongen 2022. Det är en fantastisk klubb med trevliga fans. Dessutom liknar banan i Ostrow min hemmaanläggning i Sverige, det vill säga banan i Vetlanda. Jag och min team jobbar hård för att vara i bästa disposition för nästa säsong. Jag ska ha nya cyklar, bra motorer och jag vill träna valdigt tuff. Jag hoppas att jag ska visa till min ny klubb och fans att jag har bra fart på Ostrow banan. – säger Hjelmland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.