Chugunov ny i Västervik!

Efter flera säsonger med Eskilstuna Smederna, så tvingades Gleb Chugunov måste hitta nytt jobb i Sverige eftersom Smederna valde att inte förlänga avtalet med föraren. Morgan Andersson, Västerviks lagledare är mycket glad över tillskottet.

– Gleb i truppen passar oss mycket bra, han har erfarenhet av de svenska banorna och har skaffat sig mycket rutin trots att han bara är 22 år. Att få in den unga ryssen i truppen går helt i riktning med klubbens strategi då vi försöker vara så långsiktiga vi kan och hoppas med det att vi kommer ha många framgångsrika säsonger tillsammans, säger Morgan Andersson till klubbens hemsida.

Vi vet att Chugunov pratade med olika klubbar, t.ex. Indianerna men bestämde för att köra i Västervik.

– Jag är ingen förare som egentligen tycker om att byta klubb för ofta men situationen tvingade mig att titta efter alternativ. När jag pratade med Västervik så gillade jag deras strategi och målsättning för 2022 och jag har hört mycket gott om klubben genom andra förare. Jag känner flera i laget och jag ska göra allt jag kan för att vi ska få ett framgångsrikt år tillsammans, säger Gleb Chugunov.

Gleb har kontrakt i polska ligan också. Han skrev ett kontrakt med polska mästaren Sparta Wroclaw för de kommande två åren. Chugunov har 1.655 i snitt i svenska ligan 2021 och 1.698 i polska PGE Ekstraliga.

VÄSTERVIK SPEEDWAY 2022

Artem Laguta 2.479

Bartosz Smektała 1.954

Viktor Kulakov 1.875

Gleb Chugunov 1.655

Jaimon Lidsey 1.489

Mads Hansen 1.455

Anton Karlsson 0.500

Noel Wahlqvist 0.500

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.