Artem Laguta kan inte köra som polsk förare!

Världmästaren 2021 från Ryssland ville ha polsk licens för säsongen 2022 i polska Ekstraligan. Hans klubb Betard Sparta Wroclaw skickade en förfrågan till Polska Motorsportförbundet men de sa att ryska förare även om man har polskt pass kan man inte köra i polska ligan som polack.

Idag i Zielona Gora var det speedwayexamen för 17 adepter på 250cc och 500cc licens. Många personer trodde att Laguta skulle vara i Zielona Gora på tisdagen och ska vilja klara av testet på banan.

Efter kl. 12 visste vi att Laguta är inte här och kan inte köra för att klara examen. Polska Motorsportförbundet sa att han var tvungen att köra som polack (med polsk licens) för säsongen 2021 men vi vet att han körde som rysk förare.

Vi ska komma ihåg att Artem Laguta är regerande världmästare och polsk Ekstraliga mästare med Wroclaw. Han skulle ha möjligheter att köra för Wroclaw igen i detta år och i svenska Bauhaus-Ligan för Västervik Speedway. Efter kriget i Ukraina, har polska och svenska federationer sagt att alla ryska förare inte får köra men vi vet inte hur länge.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.