Rospiggarna har ny stjärna! Han var bäst i Gislaved!

11 poäng på tisdag och bäst resultat i hela lag. Det var jättebra första omgång för Victor Palovaara i ny klubb, Rospiggarna Hallstavik. Vi pratade med honom efter denna stor match!

Maciej Markowski – Först ska jag prata om match i Gislaved. Var det en av bästa matcher i din kariären i svenska ligan? Du var ledare på din klubben!

Victor Palovaara [Rospiggarna Hallstavik] – Jag tror de va min bästa match än så länge men jag hoppas att jag kan hålla i det resultatet. Jag vet att jag är duktig att köra och har jobbat mycket mentalt för att få resultat.

Två poäng i samma heat med Bartosz Zmarzlik tittade jag på. Är det tuffaste jobb i världen att vinna med honom tror du?

Ja han är den som är bäst i världen skulle jag säga så att åka mot honom är tufft men också lärorikt att se hur han åker.

När du tittar på Zmarzliks körning, vill du göra samma som han eller har du andra favorit förare?

Jag försöker se och lära av honom och fler som är riktigt bra men mest försöker jag fokusera på mig själv och göra allt så bra som jag kan.

Hoppas du att det ska vara mer resultater som i Gislaved i detta år för dig?

Jag hoppas jag kan fortsätta så som jag har börjat i år och bara ha roligt så tror jag att de kan hänga i sig.

Gjorde du olika andra försäsongsbyten eller har du samma som varje år?

Jag har jobbat mycket med träning och mentalt under vintern och känner att jag är riktigt bra förberedd till den här säsongen.

Efter denna resultat tänker du om körning över Sverige t.ex i England igen eller i Polen? Körning i Polen är din dröm eller har du andra dröm i ditt liv?

Jag skulle gärna få möjlighet att få ett lag i polen och göra det bra. Känns som de kan va nästa steg i min karriär.

Men varför kör du inte i England efter tiden i Glasgow, Newcastle, Edinburgh?

Jag har valt att inte köra i England för att kunna fokusera på Sverige och kanske slå mig in i polen.

Och sist – Du hade andra möjligheter att köra i SM finaler och i detta år, final ska vara i Linköping. Vad kan du säga om banan där och hade du möjligt att köra på denna bana? Och… det är historisk stadionen tror jag, är det hyggre press för dig när du tänker om final där?

De ska bli jätte kul att köra i Linköping. Jag har aldrig kört där innan så de blir speciellt och de har vart många stora tävlingar där tidigare så de ska bli jätte kul! Jag hoppas att jag kan göra en bra tävling och vara med så högt upp som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.